Cultural Center in Paracuellos de Jarama.

Location
Paracuellos de Jarama, Madrid. Spain.

Year

2015

Surface

6,750 m2

Status
Competition

Typology
Cultural center.

Awards
Finalist

Themes
Architecture, urban planning, sustainability, cultural center, media library, library.

This contest was strongly conditioned by the bases.

Our efforts focused on ordering the program on the ground floor and treating the facades to distinguish the two bodies of the building: the administrative body of brick to dialogue with the environment, also built of this material, and the body with the library rooms and a sheet metal media library with powerful skylights on the deck.

3d by Manu-Facturas

Credits

 

Architects

Manuel Álvarez -Monteserín, Iñigo Redondo, Antonio Chicharro

Infographics

3d Manu-Facturas